Mondelinge vragen

Als reactie op de vragen van PVV-statenlid Graansma gaf gedeputeerde Fokkens aan dat er eerst nog moet worden onderzocht in hoeverre sensoren van toegevoegde waarde zijn.
 
Is dat niet juist waar een proef/pilot bij de N358 voor kan dienen?
 

Komen er lichtsensoren op de N358 bij Koartwâld? De provincie is er nog niet uit: 'Sensoren kunnen ook gevaarlijk zijn'

Foto ter illustratie. Foto: Remko de Waal

Kunnen bij fietspaden sensoren komen zodat de verlichting alleen aan hoeft als er een fietser aankomt? De provincie is er nog niet uit.

Gedeputeerde Avine Fokkens zei dat gisteren na vragen van Statenlid Harrie Graansma (PVV). Graansma bracht de veiligheidssituatie aan de orde bij het fietspad aan de N358 bij Koartwâld. Nadat de Staten eerder in een motie hadden gevraagd om een proef met lichtsensoren, was Plaatselijk Belang Surhuizum met deze locatie naar de provincie gestapt.

Graansma zei dat hier toch al een reconstructie is gepland. Het zou zonde zijn, redeneerde hij, als de provincie pas daarna zou bedenken dat de plek toch wel geschikt is voor een proef.

Toegevoegde waarde onderzocht

Gedeputeerde Fokkens zei dat de provincie er nu nog niet mee kan instemmen. Eerst moet nog worden onderzocht in hoeverre sensoren van toegevoegde waarde zijn. ,,Het kan ook gevaarlijk zijn. Dan kan iemand op afstand zien: daar komt een jongedame aan, of een man.”

De gedeputeerde denkt dat er na de zomer duidelijkheid is over de vraag of de provincie een proef ziet zitten.

 

Bron artikel: https://lc.nl/friesland/achtkarspelen/Lichtsensor-op-fietspad-kan-ook-gevaarlijk-zijn-27624800.html 

Volg ons op...
Neem contact met ons op via...
PVV Fryslân
Provinciehuis
Tweebaksmarkt 52
8911 KZ Leeuwarden